Selecteer een pagina

De eerste open dag van het Zeekadetkorps Den helder is sinds lange tijd weer een feit.
Na ruim twintig jaar geen ‘echte’ open dag te hebben gehouden was het afgelopen zaterdag 14 mei zover. Er werd al om 10.00 uur ’s morgens begonnen met het gereed maken van de kade en de schepen. Aan boord van de Lacomble was de brug opengesteld en was het call sign van het schip gehesen.

<%image(20110517-open dag 4.jpg|590|314|Marnixkade druk bezocht.)%>

Verder was er een complete nautische stand op de kade ingericht door onze crea-bea instructrice met allerlei zaken zoals blokken, takels, knopenbord, folders, enz. De beenakkervlet was al om 12:00 uur aan het zeilen en ondertussen werden de overige kleine vaartuigen nog even snel afgesopt en klaargemaakt om in de ‘picture’ te gaan liggen. Tussen de Lacomble en de Chinese boot was een steiger waar ze lagen aangemeerd. Om 13.00 uur waren de voorbereidingen klaar en ging het naadloos over in de toestroom van bezoekers. Geintresseerde jongeren kwamen een kijkje nemen, meestal met hun ouders, bij de zeekadetten in Den Helder.

<%image(20110517-open dag 2.jpg|589|92|vanaf het water)%>
Er werden met groepjes rondleidingen gegeven aan boord van de Lacomble, waar onze jongens lieten zien waar ze sliepen of vertelden over de zomerkampen. Met de motorjol en motorvlet werd er af en aan gevaren met geintresseerden die een stukje mee wilden varen. Ondertussen was ook de vlet op het water te vinden en was het voor iedereen behoorlijk aanpoten om alle belangstellenden op te vangen. Uiteraard waren er ook oud gedienden die een kijkje kwamen nemen op misschien wel ‘hun’ schip. Ook deze mensen waren natuurlijk hartelijk welkom!

<%image(20110517-open dag 3.jpg|250|228|de 'panamese handtas')%>Dat je nooit te oud bent om te leren is op iedereen van toepassing, de Chef de ‘Equipe maakte voor het eerst zelfdstandig de fameuze ‘Panamese handtas’. FOTO! Verder was er keesje werpen op de kade voor die mensen die het wel eens wilden proberen en stond er op de kade een brandbluspomp waar de kadetten af en toe lieten zien hoe je deze moet starten en hoe je met de straalpijp omgaat. Dat we niet recht in de wind kunnen spuiten en daardoor natte werkkleding krijgen, zullen we maar even vergeten.
In aanloop hier naar toe, is er actief door de kaderleden van ons korps geadverteerd en ook geflyerd door de kadetten.
Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Een leuk artikel in de Helderse Courant van 10 mei en het Helders Weekblad hebben absoluut meegeholpen. Er was op zaterdagochtend zelfs een radiointerview op RTV Noord Holland. Het uiteindelijke doel van dit alles was natuurlijk ledewerving en naamsbekendheid in Den Helder en dat is zeker gelukt. Een aanzienlijke groep nieuwe jongens is van plan om a.s. zaterdag voor het eerst mee te draaien tijdens de kopsmiddag.
Een aantal andere jongens is van plan om zich op termijn aan te melden bij ons korps, vanwege andere verplichtingen, ook jullie zijn van harte welkom!

<%image(20110517-kop open dag artikel.jpg|589|307|druk bij de stand)%>