ZEEKADETKORPS DEN HELDER

live update Zomerkamp 2012

Na het vertrek vanuit Den Helder afgelopen zaterdag zit het zeekadetkorps Den Helder met de Lacomble midden in het zomerkamp 2012. Zaterdag 21 juli om 19:30 was het opening baksgewijs in de haven van Urk.

Korpsen vanuit het hele land verzamelden waren erbij

20120725-zoka 2
Kadetten uit Alkmaar, Heerhugowaard, Den Haag, Vlaardingen, Waalwijk en Den Helder waren optijd aanwezig voor de officiele opening. Helaas, door omstandingheden waren de korpen uit Gouda en Hellevoetsluis verlaat. Hierdoor moest conform het meerplan de Lacomble verhalen. Dus ook wij stonden niet optijd in uniform aan de kant en moest er nog even door gewerkt worden. Na deze valse start kon de Zondag niet meer stuk, de WR1 Sloep werdt opgetuigd en er werd vrij zeilen in de ochtend bepaald door de zeil co.

Na de lunch…

20120725-zeilen zoka
…ging de eerste wedstrijd los op het Ijsselmeer! Er moesten 2 volle banen in een ‘figure of eight’ om 2 boeien worden gezeild. Die waren te voren is medengedeeld tijdens de briefing. Ons Zeekadetkorps heeft die middag een vierde plek behaald, een prima plek! Na het aanmeren van alle sloepen direct eten. Patat, salade, sperziebonen en een hamburger en dat voor 20 man uit een hele kleine kombuis. Daarna de onvermijdelijke afwas! Om 19:30 het avond programma.

Maandag 23 juli…

…begon 07:00 met een algeheel ‘overall’, iedereen uit de kooi en om 10:00 zeilwedstrijd. En was voldoende wind en alle boten waren op het water. De Lacomble fungeerde als startschip. Er was aan bakboordzijde een veld voor de vletten uitgezet en aan stuurboord een veld voor de sloepen. Den Helder is die dag als eerste, tweede en tweede gefinisht. Bravo Zulu! Helaas is tijdens het einde van de derde wedstrijd de wind compleet weggevallen.

Een alternatief zwem programma is terplekken ingelast. Ook is er op de waterski veel geoefend. De Lacomble voer aan het einde van de middag richting haven Urk. Een warme dag is toen afgesloten met de beruchte ‘doop seremonie’. Aida, Kayleigh en Dylan waren dit jaar voor het eerst op zomerkamp dus een ontmoeting met de heerser der wereldzeeen Neptunis.

Dinsdag 24 juli…

…was een hele, hele warme dag. volop zon, hoge tempratuur en bijna geen wind. Een verplaatsing van het hele zomerkamp met alle korpschepen, vletten en sloepen. Om 17:00 liepen we de haven van Lemmer binnen.