Selecteer een pagina

<%image(20110717-champagne.jpg|283|312|Veuve Durand)%>Bij het Zeekadet korps Den helder voltrok zich afgelopen zaterdag een bijzondere een unieke gebeurtenis.

Motorvlet Japansse, een stalen sleepvlet in eigen beheer gebouwd lag klaar om haar inzegening te krijgen met een traditionele fles Champagne.
Maar voordat dit zou gaan gebeuren was het eerst tijd voor een bevorderingsronde.
Een aantal kadetten waren met hun theorie én praktijk gedeelte klaar. Aspirant zeekadet J. Kallenkoot, R. Groothof werden voorgedragen aan de Commandant Zeekadetkorps Den Helder.
Zij werden stuk voor stuk naar voren geroepen en kregen hun eerste officiële bevordering.
Helaas was Aspirant Q. Polet afwezig, voor hem zal een andere gelegenheid worden gekozen
.

Na het moment dat ons korps 3 zeekadetten derde klas rijker was geworden, werd het woord gegeven aan Voorzitter dhr J. Loosman .
Het gradueren van een zeekadetofficier is iets wat alleen vanuit het korps bestuur kan worden gedaan. De nieuw aangetreden zeekadetofficier der derde klasse Chris Kok , tevens direct aangesteld als hoofd technische dienst. Chris Kok is een bekend gezicht en al enige tijd ‘vaste kracht’ als burger instructeur binnen het korps. Begin jaren 90 zelf ook binnen gekomen als aspirant zeekadet en is na een aantal jaren sabbatical terug als burger instructeur.
Het zeekadet korps is blij met zijn keuze tot het officiersschap en heten wij hem welkom!!

Daarna werd er overgegaan tot een woord naar de familie Janssen. Zij werden als speciale gasten uitgenodigd om de doop uit te voeren. Oud-lid dhr Johan Janssen is medio 1987 lid geworden van het korps. Als hoofd technische dienst is het opleidingsschip Lacomble na overname van de Koninklijke Marine, mede door hem weer in de vaart genomen.
Zijn inzet en betrokkenheid is van zeer groot belang geweest voor ZKK Den Helder.
Als actief lid is Dhr Janssen eind 2005 onverwachts overleden.
Zijn bijnaam was ‘pa Janssen’ waar vroeger vaak Japansse van werd gemaakt.

<%image(20110718-speech voorzitter.jpg|573|312|speech voorzitter)%>
Fles hing klaar in de lucht, de vlet stond op het punt om haar inzegening te krijgen.
Twee kleinkinderen hadden samen een grote schaar vast waarmee het touw kon worden doorgeknipt. Na het bekend maken van de naam werd het touw doorgeknipt waarna de fles met een fikse klap stuksloeg tegen de boeg. De Japansse is nu officieel gedoopt.
De Kadetten van ons korps gingen hierna naar hun verblijf waar er geproost werd op de doop en de bevorderingen. De gasten van de familie Janssen werden uitgenodigd door de voorzitter in de Longroom, waarna er nog even werd nagezeten met een hapje en een drankje.